גינה קהילתית חברתית

הדגש על קהילתית * חאן גלילי הכולל סדנאות ומפגשים חברתיים * התקציב הנדרש: כ-65 אש"ח * אפשרות לניהול תחת המרכז הקהילתי


 

הצוות המוביל של הגינה הקהילתית הציג השבוע בפני חברי מלאת מ.מ. כפר ורדים את התכנית החדשה לפעילות במקום. המפגש היה במסגרת “במה לתושב”, ללא קבלת החלטות.

 

כפרניק IMG_20230508_191715-scaled גינה קהילתית חברתית
בחזית: חברי המועצה אייתן היימן (יו”ר גינה קהילתית) ועופר חלה. מאחור פעילי הגינה: נחום אביגד, מוקי מזורסקי וז’אק בן זקן

 

את הדיון פתח איתן היימן, חבר המועצה ויו”ר הגינה הקהילתית, שסקר בקצרה (ראו גם ידיעה קודמת בנושא) את השתלשלות העניינים של פעילות הגינה שהיתה מבוססת בעבר בעיקר על צוות מתנדבים וטיפוח ערוגות פרטיות, אלא שבמשך הזמן היתה ירידה בפעילות (חלק גם בעקבות הקורונה ובהמשך גם פטירתה של דורית אבנט ז”ל שהיתה מהכוחות המובילים של המיזם).

לפני כשנה שונתה, בהסכמה, מסגרת הפעילות והניהול בגינה – כאשר הוקם “ועד מנהל” של חברי מועצה ומתנדבים, וכן החלה העסקתה של הילה בוקס כמנהלת הגינה בשכר. אלא שגם מהלך זה לא צלח והפעילות לא התרוממה.

 



 

לפני מספר חודשים נכנס לתמונה צוות חדש-ישן, בהובלת דויד רנוב, יפעת וגל מעיין, הלל גלזמן, ז’אק בן זקן ואחרים – אשר גיבש תוכנית פעולה חדשה לגינה שהוצגה למועצה.

 

כפרניק IMG_20230508_191645-scaled גינה קהילתית חברתית
גל ויפעת מעיין, דויד רנוב, ורדה עציוני, הלל גלזמן, נתן אבנט והילה בוקס

 

יפעת מעיין ציינה בפתח דבריה, כי הצטבר ניסיון ארצי בגינות קהילתיות, המראה כי יש צורך בפעילות קהילתית מוגברת, ופחות בערוגות פרטיות. לדבריה, יש מקום למשוך מעגלי פעילות נוספים, אשר אינם קשורים באופן מובהק לעבודת האדמה והגינה, כמו סדנאות אאוט-דור שונות, הרצאות ומפגשים בנושאים סביבתיים ואחרים.

דויד רנוב הראה מצגת המתארת את הפעילות הנוכחית בגינה, בה נמצאים כשבעים איש בפרויקטים שונים כמו גידולים הידרופוניים, ערוגות פרטיות וציבוריות, מתנדבי לול התרנגולות ועוד.

 

כפרניק IMG_20230508_192014-scaled גינה קהילתית חברתית
דויד רנוב מציג את תכנית הגינה הקהילתית

 

כפרניק GI-scaled גינה קהילתית חברתית

 

כפרניק GI3-scaled גינה קהילתית חברתית

 

המצגת כללה גם את המשך פיתוח הגינה הקהילתית, הקמת חאן חברתי, בריכה אקולוגית, שירותי קומפוסט, משתלה ועוד.

עלויות הפיתוח נעמדות בכ-65 אלף ₪. חד פעמי.

 

 



 

נתן אבנט, שהיה ממקימי הגינה ומעמודי התווך, הביע הסתייגות מהתכנית והגדיר אותה “טלאי על טלאי”. הוא הוסיף שקל להשקיע בדברים חדשים, אבל קשה אחר כך לתחזק אותם.

הלל גלזמן, גם הוא פעיל מרכזי במשך שנים בגינה, אמר כי הוא אופטימי עם התכנית החדשה.

 

כפרניק GI2-scaled גינה קהילתית חברתית

 

בדברי הסיכום אמר איתן היימן כי להערכתו, הגינה תצטרך לעבוד תחת המרכז הקהילתי. גם ראש המועצה, אייל שמואלי, אמר כי נראה שזה מודל ההפעלה הנכון – אולם יש לדון בכך בצורה מסודרת. שמואלי הוסיף, כי נושא גם נושא התקציב יידון במעמד אחר, אבל בהחלט יש לברך על הרוח החדשה והחיבור בין האנשים ועולמות התוכן השונים שהוצגו.

שרונה שלו מאייר, סגנית ראש המועצה וחברת הועד המנהל של הגינה, ציינה גם היא את השינוי החיובי והמבטיח שמתגבש בגינה הקהילתית.

 




תגובה אחת

  1. דוח המבקר הגב

    איך אמר מי שאמר: “ככה לא בונים חומה”. הייתה גינה קהילתית זרחה ופרחה עד שגוועה. אז עכשיו קוראים לזה “חאן קהילתי אקולוגי” ויש צוות ניהול חדש שכולל שישה שמות מוכרים ועוד כמה “אחרים “?? וזה המפגש הראשון עם תהליך התמסמסות.
    אז כמו תמיד יש מתנגדים ויש אופטימיים ויש עוברי אורח שנעצרים לפני הירידה ימינה לתרשיחא, בוהים ותוהים לכמה שניות וממשיכים לדרכם. כל מה שנקלט זה מה שנקרא “עשבים שוטים” וכשאין פעילות בני אנוש כלשהי נשארים רק העשבים שעוד מעט יצהיבו מחומו של קיץ. והשיירה ממשיכה ועוברת.

השארת תגובה

Array
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן